Dealing right with the data of our Costumers is a top priority for us 

Dealing right with the data of our Costumers is a top priority for us 

Privacy Policies

Magyar szöveg lejjebb - Hungarian version below

Privacy Policy - English

1. Introduction

Your complete satisfaction and confidence in Budapest Budget Hostel are absolutely essential to us. In order to meet your expectations, we have set up a customer privacy protection policy. Budapest Budget Hostel is operated by PGM Trade Ltd. The “Privacy Policy” statement formalizes our commitment to safeguard your personal data and it describes how PGM Trade Ltd. uses your personal data in accordance with the General Data Protection Regulation of the European Union (hereinafter: GDPR) and the national legislation of Hungary[1]. The present Privacy Policy forms part of the terms and conditions that govern our hostel services. By accepting these terms and conditions, you expressly accept the provisions of this Charter.
 

"Personal data" means any information collected and logged in a format that allows you to be identified personally, either directly (e.g. name) or indirectly (e.g. telephone number) as a natural person. Before providing us with this information, we recommend that you read this document describing our customer privacy protection policy.

 

2. Information on the data controller:

Name of the company:              PGM Trade Kft. (Ltd.) 
Company registry number:       01-09-883238 
Seat:                                              1095. Budapest, Ipar street 15-21.
Homepage:                                  www.budbudgethostel.com
E-mail contact:                            back-office@bbhostel.com
Phone:                                           +36-30-751-6055
Data Protection Officer:              not obligatory under Article 37 of GDPR
Data processing outside EU:    Our website is hosted by a server outside the European Union.

3. General principles

We will only collect personal data that is necessary for data processing in the frame of our daily operation. We will take all reasonable steps to ensure that the personal data we hold is accurate and up to date. When collecting and processing your personal data, we will communicate all information to you and inform you of the purpose and recipients of the data. We ensure the transparency of our data processing policy. We act in good faith and according to the general duty of cooperation to safeguard the privacy of our guests.

4. What kind of personal data is collected and controlled?

Our main purpose is to manage your stay with our hostel. Our hostel uses the Mybookings booking management system. We collect and use personal information if you make a booking through our reservation system or check-in at the desk. We generally collect this information directly from you, but in some cases we may receive your information from a third-party, such as when you book through an online travel agency or you use booking sites. Information collected during the course of the reservation and during your stay may include:

  • Your name, email address, date and place of birth, home address, phone number, nationality, ID number (passport, ID card, driving-licence, payment card information);

  • Information made during the course of your reservation such as date of arrival and departure, payment method, your signature, your preferred room type and specific requests to the hostel.

  • Our staff has access to our Facebook page and we track the opinions that our guests leave as an evaluation of our services.

Our company does not collect and process special categories of personal data as specified in Article 9 of the GDPR. This article refers to health data, biometric data, data concerning health or data concerning a natural person's sex life or sexual orientation; personal data revealing racial or ethnic origin, political opinions, religious or philosophical beliefs, or trade union membership, and the processing of genetic data. If this kind of data is collected incidentally, it should be removed immediately to avoid undertaking new obligations for the protection of that data.

 

We generally only keep your information for as long as is reasonably required for the reasons explained in this privacy policy. The data necessary for the fulfillment of the contract is stored for 5 years. In some cases we keep transactional records (which may include your information) for longer periods if necessary to meet legal, regulatory, tax or accounting needs. We will also retain information if we reasonably believe there is a prospect of litigation.

 

Prior to your stay this may include sending your information to the hotel or sending you pre-stay communications. Following your stay, we may also send you post-stay communications and satisfaction surveys to get feedback on your experience.

5. Specific data control:

 

  • CCTV: A CCTV system operates within the public areas of the hostel in order to provide security of our guest and that of the staff. The areas under 24/7 surveillance include the Entrances, Reception desk and offices, the corridors, and areas of communal use. The system delates the recordings after 3 days.

  • Homepage: The homepage is operated – as data processor - by www.wix.com Our server is in the United States of America.

  • We may ask you to sign up to our newsletter. The newsletter helps us to promote directly our offers to our guests. We keep these records until you ask indicate that you don’t want to get more newsletters from us.

  • Our website uses cookies to distinguish you from other users. This helps us provide you with a good experience when browsing and also allows us to improve our site. A cookie is a small file of letters and numbers that we store on your browser or the hard drive of your computer if you agree. Necessary cookies are essential and help you navigate the Site. These cookies make sure your basket is saved during all steps of the checkout process. This helps to support security and basic functionality of the Site. These cookies are necessary for the proper operation of our Site, so if you block these cookies we cannot guarantee your use or the security of our Site during your visit. Functional cookies are used to provide you the best user experience. These cookies could recognize if a Site user has already signed up for our newsletter/requested information about a service or if the user is seeing a certain page for the first time. Performance cookies help us to understand the behavior of our visitors and the usage of the Site. This allows us to continuously improve the Site to provide you the best user experience.

  • By accepting the present Privacy Policy, we presume that you gave your consent for us to take photos during events organized by the hostel. We may use these photos for marketing purposes.

6. Purpose of the use of the data:

The primarily purpose of the collection and procession of the data is to perform the contract between you as our customer and us as service provider. We use the information collected from you to fulfil your hotel reservation. This includes: managing the reservation and accommodation requests, monitoring our services, internal management of lists of customers having behaved inappropriately during their stay at the hotel (aggressive and anti-social behavior, non-compliance with the hotel contract, non-compliance with safety regulations, theft, damage and vandalism, or payment incidents).

We may use information for purposes of aggregated trend and statistical analysis to evaluate and improve our services. We do not create profiles by connecting multiple sources of data, such as our reservation system or Facebook.

 

Our company has to comply with legal duties under law, such as proper administration of taxation, accounting. The disclosure of the data might be required to comply with a judicial proceeding, court order, subpoena or warrant. (For example in the case of criminal investigation.)

 

Under the law, we are obliged to send aggravated statistical data on the nationality of our visitors to the National Office of Statistics. 

7. Legal basis for processing your personal data:

We are committed to collecting and using your information in accordance with applicable data protection laws. We will only collect, use and share your information where we are satisfied that we have an appropriate legal basis to do this. The following legal basis are applicable: 

  • If you have provided your consent to us using the personal information – Article 6.1.(a) of the GDPR

  • If the processing of your personal data is necessary to perform our contractual duties and rights in relation the legal relationship - Article 6.1.(b) of the GDPR

  • Your information is necessary to meet responsibilities we have to our regulators, tax officials, law enforcement, or otherwise meet our legal responsibilities - Article 6.1.(c) of the GDPR

  • Use of your information is in our legitimate interest as a commercial organization, for example to operate and improve our services or ensure our contractual rights - Article 6.1.(f) of the GDPR

8. Who has access to your personal data?

In order to offer you the best service, we can share your personal data and give access to authorized personnel from our hostel and company, including: hotel staff, IT departments, commercial partners, legal services if applicable.  

Your personal data may be sent to a third party for the purposes of supplying you with services and improving your stay, for example: external service providers (IT sub-contractors, banks, credit card issuers, external lawyers).

 

We may also be obliged to send your information to local authorities if this is required by law or as part of an inquiry and in accordance with local regulations.

9. How we secure your data?

We take appropriate technical and organizational measures, in accordance with applicable legal provisions, to protect your personal data against illicit or accidental destruction, accidental alteration or loss, and unauthorized access or disclosure. To this end, we have taken technical measures and organizational measures (such as a user ID/password system, means of physical protection etc.).

10. Children

Our websites are not intended for children and we do not intentionally solicit or collect personal information from individuals under the age of 16 unless provided by the parents. If we are notified or otherwise discover that a minor’s personal information has been improperly collected, we will take all commercially reasonable steps to delete that information.

11. Your rights under GDPR

You have legal rights under EU data protection laws in relation to your personal information:

  • To access personal information: You can ask us to confirm whether or not we have and are using your personal information and for a copy of your information.

  • To correct / erase personal information: You can ask us to correct any information about you which is incorrect. We will be happy to rectify such information but would need to verify the accuracy of the information first. You can ask us to erase your information if you think we no longer need to use it for the purpose we collected it from you. You can also ask us to erase your information if you have either withdrawn your consent to us using your information (if we originally asked for your consent to use your information), or exercised your right to object to further legitimate use of your information, or where we have used it unlawfully or where we are subject to a legal obligation to erase your personal information. We may not always be able to comply with your request, for example where we need to keep using your information to comply with our legal obligation or where we need to use your information to establish, exercise or defend legal claims.

  • To restrict how we use personal information: You can ask us to restrict our use of your information in certain circumstances, for example: where you think the information is inaccurate and we need to verify it; where our use of your information is not lawful but you do not want us to erase it; where the information is no longer required for the purposes for which it was collected but we need it to establish, exercise or defend legal claims; or where you have objected to our use of your personal information but we still need to verify if we have overriding grounds to use it.

  • We can continue to use your information following a request for restriction where we need to use it to establish, exercise or defend legal claims, or we need to use it to protect the rights of another individual or a company or fulfill legal duties imposed by the municipal law.

  • To object to how we use your information: You can object to any use of your information which we have justified on the basis of our legitimate interest, if you believe your fundamental rights and freedoms to data protection outweigh our legitimate interest in using the information. If you raise an objection, we may continue to use your information if we can demonstrate that we have compelling legitimate interests to use the information.

  • To ask us to transfer your information to another organization: You can ask us to provide your personal information to you in a structured, commonly used, machine-readable format, or you can ask to have it transferred directly to another data controller (e.g. another company). You may only exercise this right where we use your information in order to perform a contract with you, or where we asked for your consent to use your information. This right does not apply to any information which we hold or process that is not held in digital form.

 

12. How to contact us?

For any questions or concerns regarding this Privacy Statement or our data privacy practices, please contact us:

E-mail contact:     back-office@bbhostel.hu

Phone:                    +36-30-751-6055

Address:                 1095. Budapest, Ipar street 15-21.

For the purposes of confidentiality and personal data protection, we will need to identify you in order to respond to your request. You will be asked to include a copy of an official piece of identification, such as a driver's license or passport, along with your request. Our staff will respond within 25 days.

13. Data breach

Personal data breach means a breach of security leading to the accidental or unlawful destruction, loss, alteration, unauthorized disclosure of, or access to, personal data transmitted, stored or otherwise processed. Personal data breach covers a range of data incidents, everything from accidental disclosure to deletion to an actual breach of security where information is stolen. In the case of a personal data breach, after a careful internal investigation of the incident, the controller shall without undue delay and, where feasible, not later than 72 hours after having become aware of it, notify the personal data breach to the supervisory authority competent unless the personal data breach is unlikely to result in a risk to the rights and freedoms of natural persons.

 

Where the notification to the supervisory authority is not made within 72 hours, it shall be accompanied by reasons for the delay.

14. Legal remedies 

You have a right to lodge a complaint with your local data protection supervisory authority at any time. The procedures are regulated by Act CXII of 2011 on the Right of Informational Self-Determination and on Freedom of Information. In the event of any infringement of your rights as data subject, you may submit a complaint with the National Authority for Data Protection and Freedom of Information (www.naih.hu) or launch a court procedure at the Metropolitan Court of Budapest.   However, we ask that you please try to resolve any issues with us first before referring your complaint to the supervisory authority.

 

Effective Date: 01.07.2019

Adatvédelmi tájékoztató - magyar

1. Bevezető

A Budapest Budget Hostel számára alapvető cél az Ön bizalma és elégedettsége, és erre tekintettel alakítottuk ki a vendégeink személyes adatainak védelmét és kezelését, amelyet a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban mutatunk be. A Budapest Budget Hostel-t a PGM Trade Kft. üzemelteti. A Tájékoztató megismerésével a vendégeink biztosak lehetnek abban, hogy cégünk megfelel a nemzeti és az európai uniós jogszabályokban foglalt adatvédelmi előírásoknak. A tájékoztató az alábbi jogszabályoknak való megfelelést szolgálja:
•    az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.)
•    az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (Rendelet)

 

Az Adatkezelési Tájékoztató a vendéglátó szolgáltatásunk részét képzi. A szolgáltatásaink igénybevételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Tájékoztatóval összhangban kezeljük a személyes adatait. 
 

A hatályos jogszabályok alapján személyes adatnak minősül minden olyan információ, amely kapcsolatba hozható az érintettel- így különösen az érintett neve, azonosító jele, fizikai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságra jellemző ismeret, valamint ezekből az érintettre levonható következtetés. 
 

Kérjük, hogy személyes adatai megadása előtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

 

2. Az Adatkezelő adatai

Az adatkezelést végző szerv/személy:     PGM Trade Kft.
Az Adatkezelő nyilvántartási száma:          01-09-883238
Az Adatkezelő székhelye:                            1095. Budapest, Ipar u 15-21.
Honlap:                                                            www.budbudgethostel.com
E-mail elérhetőség:                                       back-office@bbhostel.hu
Telefonszám:                                                  +36-30-751-6055

3. Az adatkezelés elvei

Összhangban az Infotv. 4. §-sal és a Rendelet 5-11. cikkeivel, kizárólag olyan adatokat kezelését végezzük, amelyek a szolgáltatásunk hatékony biztosításához szükségesek. Biztosítjuk, hogy a kezelt adatok az adatkezelés teljes időtartama alatt a valós információkat jelenítsenek meg, az adatkezelés átlátható és tisztességes legyen, az érintettek megfelelő tájékoztatást kapjanak. Adatkezelőként a jóhiszeműség és együttműködés elvei mentén biztosítjuk a vendégeink magánszférájának a védelmét és az ezzel összefüggő hatékony jogérvényesítést. 

4. A kezelt személyes adatok

A Budapest Budget Hostel-be a MyBookings-on keresztül lehet szállást foglalni. A foglalás mellett személyes adatok felvételére kerül sor a szálláshely elfoglalása előtt történő bejelentkezéskor. Az Adatkezelő főszabály szerint közvetlenül az érintettől kéri és kapja meg az adatokat, kivételesen azonban a foglalásban közreműködő harmadik személytől is kaphatunk adatokat. (Például utazási irodán vagy foglalási oldalon keresztül.) Az alábbi adatok felvételére kerülhet sor: 
-    név, elektronikus elérhetőség, születés helye és ideje, lakcím, telefonszám, állampolgárság, azonosító dokumentum száma
-    foglalás, érkezés és távozás dátumai, fizetéshez kapcsolódó adatok, bankkártyaadatok, aláírás, foglalt szolgáltatás adatai
-    vendégkönyvben vagy az Adatkezelő által üzemeltetett oldalakon beírt értékelés


Az Adatkezelő nem gyűjt különleges - így például vallási, politikai, egészségügyi, szexuális orientációra vagy világnézeti meggyőződésre vonatkozó - személyes adatokat. Amennyiben véletlenül ilyen adat birtokába kerül az Adatkezelő, intézkedik annak törléséről. 
 

Az adatkezelés a szolgáltatás nyújtásához és az Adatkezelő jogszerű működéséhez szükséges ideig történik. Vendégeinknek a szerződés teljesítéséhez szükséges adatait a szerződéses jogviszony lezárásától számított 5 évig kezeljük. A pénzügyi adatok (különös tekintettel a számlára) az adózási, számviteli szabályoknak való megfelelés hosszabb adatkezelési időtartamot jelent. Az Adatkezelő fenntartja az érintett adatait teljes körűen megőrizze, amennyiben megalapozottan feltehető, hogy jogos érdekei vagy jogai érvényesítéséhez ez szükséges.  
 

A tartózkodása megkezdése előtt az Adatkezelő a megadott elérhetőségre a szolgáltatással összefüggő információkat küldhet a vendégek részére. Az Adatkezelő a szolgáltatásai javítása, a vendégek elégedettsége érdekében a tartózkodás után további kommunikációt (pl. elégedettségi kérdőív) folytathat a vendégekkel, és az ehhez szükséges adatokat kezeli.

5. Egyes kiemelt adatkezelési műveletek

A Budapest Budget Hostel területén biztonsági kamerák működnek. A kamerás megfigyelés célja a vagyonvédelem, a jelentős értékeket képviselő eszközök, illetve a Vendégek személyes értékeinek védelme, tekintettel arra, hogy a jogsértések észlelése, az elkövető tettenérése, e jogsértő cselekmények megelőzése másképp nem lehetséges, illetve azok bizonyítása más módszerrel nem érhető el. A kamerák az alábbi helyiségek megfigyelését szolgálják: bejáratok, recepció, irodák, közös folyosók, közlekedők, közösségi terek. A felvételek 3 napon belül törlődnek, amennyiben nincsen szükség az Adatkezelői joga vagy jogos érdeke miatti további megőrzésre. 
 

Az Adatkezelő honlapját – mint adatfeldolgozó – a www.wix.com szolgáltatja. Az Adatkezelő által használt weblapot kiszolgáló szerver az Egyesült Államokban található. A www.wix.com-mal fennálló szerződéses megállapodásunk kellő biztosítékokat tartalmaz az Ön személyes adataival kapcsolatban, hogy megvédje az Ön jogait, amelyekkel az uniós jogszabályok értelmében rendelkezik. Az Európai Unió és az USA közötti adatvédelmi megállapodás értelmében az EU Bizottsága úgy ismeri el az Egyesült Államokat, mint amely a személyes adatok olyan, végrehajtható védelmét biztosítja, amely az EU-ban érvényes adatvédelmi szintekkel egyenértékűen biztosítja.

 

A honlap sütiket használ. A cookie (süti) egy olyan kisméretű szövegfájl, amely a számítógép vagy a mobil eszköz merevlemezén tárolódik a cookie-ban beállított lejárati ideig és a későbbi látogatásokkor aktiválódik (visszajelez a webkiszolgálónak). A honlapok cookie-kat használnak azzal a céllal, hogy rögzítsék a látogatással kapcsolatos információkat (meglátogatott oldalak, az oldalakon töltött idő, böngészési adatok, kilépések, stb.), illetve a személyes beállításokat, ezek azonban a látogató személyével kapcsolatba nem hozható adatok. Ez az eszköz segít a felhasználóbarát honlap kialakításában, a látogatók online élményének fokozása érdekében. A munkamenet sütik a számítógép, notebook vagy mobileszköz csak ideiglenesen tárolja, mindaddig, amíg Ön el nem hagyja az adott honlapot; ezek a sütik segítenek a rendszernek, hogy információt jegyezzen meg, így Önnek nem kell ismételten megadnia vagy kitöltenie az adott információt. A munkamenet sütik érvényességi ideje kizárólag a felhasználó aktuális munkamenetére korlátozódik, céljuk az adatvesztés megakadályozása (például egy hosszabb űrlap kitöltése során). A munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a látogató számítógépéről. A maradandó sütik a honlap elhagyását követően is tárolódnak a számítógépen, notebookon vagy mobileszközön. Ezen cookie-k segítségével a honlap felismeri Önt, mint visszatérő látogatót. A maradandó sütik a kiszolgáló oldali azonosító – felhasználó összerendelés révén alkalmasak az Ön azonosítására, így minden olyan esetben, ahol a felhasználó hitelesítése elengedhetetlen a helyes működés szükséges feltételei. A maradandó sütik önmagukban nem hordoznak személyes adatot és csak a kiszolgáló adatbázisában tárolt összerendeléssel együtt alkalmasak a felhasználó azonosítására. Az ilyen sütik kockázata az, hogy valójában nem a felhasználót, hanem a böngészőt azonosítja, vagyis, ha valaki nyilvános helyen, pl. kávézóban belép a foglalási rendszerbe, és távozáskor nem lép ki onnan, akkor később egy másik személy ugyanezt a számítógépet használva illetéktelenül is hozzáférhet az eredeti felhasználó nevében.
 

Hírlevél küldése érdekében az Ön nevét, e-mail, valamint esetenként lakcímét kezeljük, melynek a célja a vendégeink tájékoztatása az aktuális akciókról és újdonságokról. Ezen adatokat a hírlevélre feliratkozási szándék visszavonásáig kezeljük.
 

Vendégeink a jelen Adatkezelési tájékoztató elfogadásával hozzájárulásukat adják, hogy a Budapest Budget Hostel által szervezet eseményeken, rendezvényeken a PGM Trade Kft. megbízásából fényképfelvétel készüljön a vendégekről és azt marketing célokra felhasználhassa a cég. 
 

6. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés elsődleges célja az Adatkezelő és a vendégei közötti szerződés teljesítése. Az adatait a foglalás teljesítésekor kezeljük, különös tekintettel az alábbi tevékenységek során: a foglalás felvétele, rögzítése, vendég igényeinek rögzítése, szolgáltatások ellenőrzése, károkozás megelőzése és ezzel kapcsolatos igények, szerződésszegés eseteinek kezelése, házirend betartása, ellenszolgáltatás kezelése. 
 

A szolgáltatások fejlesztéséhez az Adatkezelő a vendégek által megadott adatokat anonimizált és aggregát módon felhasználja. Ez nem jelenti, hogy egyes vendégekről rendelkezésre álló adatokat az Adatkezelő egyéni profilok létrehozására használja.  
 

A cégünk a hatályos jogszabályok alapján hatósági adatszolgáltatásra köteles. A törvényen alapuló kötelező adatkezelés célja az adózás rendje, a számviteli kötelezettségek teljesítése, statisztikai adatszolgáltatás, állami turizmus fejlesztéshez szükséges adatszolgáltatás, igazságszolgáltatás hatékony működése, idegenrendészet.

7. Az adatkezelés jogalapja

Az Adatkezelő kizárólag a jogszabályokkal összhangban végez adatkezelést. Az egyes adatkezelési műveletek az alábbi jogszabályi felhatalmazás alapján történnek:

  • Az érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén: Rendelet 6. cikk 1. a) pont és az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pont

  • A szerződés teljesítéséhez szükséges adatkezelés: Rendelet 6. cikk 1. b) pont és Infotv. 6. § (1) bekezdés a) pont

  • Jogszabályon alapuló kötelező adatkezelés esetén: Rendelet 6. cikk 1. c) pont és Infotv. 5. § (1) bekezdés b) pont és 6. § (5) bekezdés a) pont

  • Az Adatkezelő, mint gazdálkodó szervezet jogai vagy jogos érdekeihez szükséges adatkezelés esetén: Rendelet 6. cikk 1. f) pont és Infotv. 6. § (5) bekezdés b) pont

8. Ki fér hozzá a személyes adataihoz?

Személyes adataihoz kizárólag a szolgáltatásban közreműködő személyek férhetnek hozzá. Ebbe a személyi körbe beletartozhat: a szálláshelyen dolgozó alkalmazottak; a cég alkalmazottai; a cég jogászai; a szolgáltatás nyújtásában közreműködő szerződéses partnerek.

 

Amennyiben törvényi előírás alapján hatósági adatszolgáltatásra köteles az Adatkezelő, úgy az adott hatóság alkalmazottai is megismerhetik a személyes adatokat. 

9. Adatbiztonság

Az Adatkezelő a jogi előírásokkal összhangban az adatbiztonság céljának megfelelő szervezeti és technológiai intézkedésekkel törekszik adatai megőrzésére a jogosulatlan hozzáféréssel és felhasználással, az adatok elvesztésével és jogosulatlan nyilvánosságra hozatalával szemben. Az

Adatkezelő a székhelyén és telephelyein a személyes adatok elektronikus tárolására az Adatkezelő tulajdonában álló eszközöket használ. 
 

Az Adatkezelő az adatkezelési, valamint ezzel kapcsolatos szervezési tevékenysége során figyelembe veszi a tudomány és technológia mindenkori állását és fejlődését. Törekszik arra, hogy az adatbiztonság fenntartása érdekében a lehető legbiztonságosabb, illetve a kockázat mértékének megfelelő adatbiztonságot garantáló technológiát alkalmazza a természetes személyek jogainak és szabadságainak védelme érdekében. 

10. Gyermekek adatai

A honlapunk és a foglalási rendszerünk 18 év felett, teljesen cselekvőképes személyek felhasználására készült. Adatvédelmi szabályok értelmében 16 éves korig kizárólag a szülők adhatják meg a gyermek személyes adatait és az Adatkezelő kizárólag ilyen alapon jogosult 16 év alattiak adatainak a kezelésére. Arra a nem várt esetre, hogy a törvényes képviselőn kívül más forrásból kerül az Adatkezelőhöz 16 év alatti személyes adata, az Adatkezelő azonnal intézkedik azok törléséről. 

11. Az érintett jogai

Az érintett a hozzáférési jog gyakorlásával tájékoztatást kérhet a kezelt személyes adatokról, azok feldolgozásáról, az adatkezelés céljáról, az adatkezelési műveletekről. 

 

Amennyiben az Adatkezelő pontatlanul vagy hiányosan kezeli a személyes adat jogosultjának valamely személyes adatát, úgy a jogosult – a helyes adatok egyidejű megadásával - kérheti az Adatkezelőt, hogy a pontatlanul kezelt személyes adatot haladéktalanul helyesbítse, illetve a hiányosan kezelt személyes adatot haladéktalanul egészítse ki a jogosult által szolgáltatott és igazolt adatok alapján. 

 

A személyes adatok jogosultja jogosult kérni az Adatkezelőt, hogy személyes adataira vonatkozó adatkezelést korlátozza amennyiben:

  • a személyes adatok jogosultja vitatja az Adatkezelő által gyűjtött és tárolt személyes adatai pontosságát, ezen adatok pontosságának vizsgálatára vonatkozó időtartamra;

  • az adatkezelés jogellenes, és a személyes adatok jogosultja a gyűjtött és tárolt személyes adatainak törlését ellenzi;

  • az adatkezelés célja megszűnt, és az Adatkezelőnek nincs szüksége a gyűjtött és tárolt személyes adatokra, de a személyes adatok jogosultja jogi igénye előterjesztése, érvényesítése vagy védelme érdekében kéri a további (korlátozott) adatkezelést;

  • a személyes adatok jogosultja tiltakozási jogával él, a tiltakozási jog jogszerűségének kivizsgálásának idejére.

Az érintett bármikor visszavonhatja a hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetében a hozzájárulását. Az Adatkezelő ebben az esetben is jogosult az adatok további megőrzésére, ha azt törvényi előírás, jogos érdeke vagy jogérvényesítés szükségessé teszi.  

 

A személyes adatok jogosultja jogosult kérni személyes adatainak törlését az Adatkezelő valamennyi nyilvántartásából. A kérelem beérkezését követően az Adatkezelő haladéktalanul törli a törölni kért személyes adatokat, ha az alábbi indokok egyike fennáll: 

  • a személyes adatra nincsen szükség abból a célból, amely az adatkezelés alapját képezte; 

  • a személyes adatok jogosulja adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatát visszavonta, és az adatkezelésnek nincs egyéb jogalapja; 

  • bebizonyosodik, hogy a személyes adatokat az Adatkezelő jogellenesen kezelte;

  • jogszabályi kötelezettségnél fogva az Adatkezelő köteles a személyes adatok törlésére. 

 

A személyes adat jogosultja tiltakozhat a személyes adatainak az Adatkezelő általi kezelése ellen, amennyiben az adatkezelést az Adatkezelő vagy harmadik felé jogos érdekének érvényesítése érdekében hajtja végre. 

 

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja. Az érintett arra is jogosult, hogy az adatokat az adatkezelők egymás között közvetlenül továbbítsák, ha ez technikailag megvalósítható. Az olyan személyes adat vonatkozásában, amelyet az Adatkezelő a személyes adat jogosultjának hozzájárulása alapján automatizált módon kezel a személyes adat jogosultja kérheti, hogy az általa rendelkezésre bocsátott személyes adatait az Adatkezelő elektronikus formátumban – a GDPR 20. cikk (1) bekezdésében meghatározottak szerint – a rendelkezésére bocsássa. 
 

 

12. Adatvédelmi incidens

Az adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely lehet a bizalmasság sérülése, így a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adat jogosulatlan közlése vagy az ahhoz való jogosulatlan hozzáférés; a hozzáférés sérülése, így a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adat véletlen vagy jogellenes megsemmisítése, elvesztése; az integritás sérülése, így a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adat megváltoztatása. 
 

Amennyiben az Adatkezelő vezető tisztségviselője, munkavállalója, illetve az Adatkezelővel foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban álló egyéb személy azt tapasztalja, hogy a gyűjtött, tárolt személyes adatok vonatkozásában fennállhat a biztonság sérülésének a lehetősége, haladéktalanul köteles az Adatkezelési felelőst erről tájékoztatni. Biztonság sérülése minden olyan körülmény, amelynek eredményeként az adatkezelő rendszerében, nyilvántartásaiban sérülés következik be az adatbiztonsági rendelkezésekkel ellentétes módon. 
 

Az Adatkezelési felelős a jelzést megtételét követően haladéktalanul köteles megvizsgálni és értékelni a helyzetet. A vizsgálatnak ki kell terjedni a biztonság sérülésének lehetőségeként jelzett körülmény valamennyi elemére, illetve a jelzéssel érintett valamennyi nyilvántartás, így személyes adatok helyzetének vizsgálatára. Amennyiben adatkezelő megállapítja, hogy a cég által kezelt személyes adatokat ellopták/céltól eltérően valaki felhasználta, akkor bejelentést tesz az incidensről a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé.

13. Az adatvédelmi felelős elérhetősége

A személyes adat jogosultja a Tájékoztatóban meghatározott jogát az Adatkezelőhöz eljuttatott kérelmével gyakorolhatja. A személyes adat jogosultja kérelmét elektronikusan, papír alapon egyetemes postai szolgáltatás igénybevételével, vagy papír alapon az Adatkezelő székhelyén annak a képviseletére jogosult vezető tisztségviselőjének, munkavállalójának vagy az Adatkezelő foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban álló egyéb személynek történő átadással terjesztheti elő. 

 

Elektronikus levelezési cím:     back-office@bbhostel.hu

Telefon:                                         +36-30-751-6055

Postai cím:                                    1095. Budapest, Ipar u. 15-21.

 

Az adatvédelmi szabályok miatt szükséges a kérelmező azonosítása, ezért kérjük, hogy kérelme mellé küldje meg az azonosító adatait, igazolvány másolatát! A munkatársunk legkésőbb 25 napon belül válaszol megkeresésére. 
 

14. Jogérvényesítési lehetőségek 

Amennyiben a személyes adat jogosultja a személyes adatai kezelése vonatkozásában azt tapasztalja, hogy az Adatkezelő megsérti az adatvédelmi jogszabályokban meghatározottakat, úgy jogai védelme érdekében jogorvoslati kérelemmel fordulhat a területileg illetékes bírósághoz, vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elérhetőségei: 
Székhely:                               1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. 
Telefon:                                  +36 (1) 391-1400 
Fax:                                         +36 (1) 391-1410 
Elektronikus elérhetőség:  ugyfelszolgalat@naih.hu 
Weboldal:                              http://naih.hu 

 

 

Jelen szabályzat 2019.07.01–től hatályos

For tips and useful info check our FACEBOOK page!

RECEPTION

up to 10-bed reservations

Email: reception@bbhostel.hu

Phone 1: +36 30 751 6055

Phone 2: +36 30 779 9137

GROUP MANAGER

above 10-bed reservations

 

Email: group@bbhostel.hu

BACK OFFICE MANAGER

questions, cancellation, other

 

Email: back-office@bbhostel.hu